Fem guld vid Stora inne-JSM
Carolina Klüft bidrog starkt till detta med sina tre!

Helgen 26-27-e februari var Sätra Hall platsen för juniorernas mästerskap inomhus. Småland har ju några år tillbaka nu haft flera segrar vid ungdomsmästerskapen och de mest framgångsrika - 16-åringarna har just nu tagit steget upp till yngre JSM , alltså 17-18 år.

Och det blev flera "pallbestigningar", närmare bestämt fem guld, två silver och nio brons. Någon av de säkra medaljörerna var ändå inte med. Ida Nilsson och Henrik Ahnström var på kvalificering till VM i terräng t.ex.

Carolina Klüft, IFK Växjö blev åter "drottningen"; hon vann 60m häck, längd och höjd och var trea på 60 m i flickor 18. I höjd satte hon nytt "pers" och smålandsrekord med finfina 1,84, näst bäst i landet på seiorsidan t..o.m. efter Kajsa Bergqvist. Caroline är ytterligt lovande- är ju bara 17 år i år.

Verklige friidrottsexperten A. Lennart Julin i Svenska FIF tror att hon kan bli bäst som mångkamperska: Han säger: "Hon har nämligen ingen svag gren, hon kan kasta spjut och hon törs springa 800m , förutom att hon är snabb och spänstig"

Så måste vi framhålla att det var de småländska flickornas JSM - och när var det inte det, de senaste säsongerna?- då alla förstaplaceringarna och andra dito kom i K22 och F18. Pojkarna fick nöja sig med 4 brons i P18.

De andra två gulden då? Jo, Linda Persson , också hon från Växjö är skadefri nu och var säkerligen jättenöjd med sin stavhoppsseger i K22 på 3,52. Hon besegrade ju Kalmars seniormästarinna utomhus ifjol Hanna-Mia Persson som tog bronset. En bra gren för Småland alltså. Hanna-Mia har ju dock nyss kommit igång efter en skadeoperation. Och det femte guldet tog -naturligtvis - Johanna Nilsson, Högby på 1500m i F18.

Färjestadens två K22-flickor Johanna Olander och Anna-Karin Svensson tog de två silvren i höjd respektive kula.

Medaljplaceringar på SM-medaljersidan.

Carolina Klüft