Våra två inne-EM deltagare klarade sig bra
Camilla nytt svenskt rekord i tresteg - 2 gånger !
Kent Claesson i final på 3000 meter !

Det var ett bra tag sedan smålandsdistriktet fick med två deltagare i ett och samma internationella mästerskap på seniorsidan. Men det hände då EM inomhus arrangerades i Gent, Belgien den 25-27 februari år 2000.

Camilla Johansson, IFK Växjö, som går "från klarhet till klarhet" var ju kvalificerad både i längd och tresteg, men i den förstnämnda grenen avbröt hon redan efter första försöket i kvalet. Dels kanske på grund av sitt ömmande knä och dels för att hon hade trestegsfinalen någon timme därefter.

Men i tresteg gjorde hon mycket bra ifrån sig och kom på sjunde plats, en placering hon inte alls hade i statistiken över trestegsresultaten i Europa innan tävlingen. I försöket hade hon hoppat 14,05 - och sprängde därmed 14 meters-vallen - det är alltid något särskilt att passera en "magisk" gräns.

Resultatet var nytt svenskt rekord och hon är den första svenskan över 14 meter under "godkända förhållanden" som det stod på SFIF:s hemsida. I finalen klämde hon till med 14,12, alltså rekord igen! Utomhus vann ju Erica Johansson Finnkampen 1999 på 14,23, men hon hade då för mycket vind i ryggen. Får se vad Camilla kan göra utomhus i sommar, men hon säger ju alltid att längdhoppet går före tresteg.

Kent Claesson, Skillingaryds FK känner sig stark och löpsäker under denna inomhussäsong. Det säger han själv. Och han sprang också så i kvalet på fredagen och kvalificerade sig till finalen på söndagen genom att komma fyra i första försöket på tiden 7.57, 54. Finalen gick nog inte riktigt i det tempo Kent hade velat ha: jämn lite hårdare fart. Nu gick det sakta i början och då det deltog
flera 1500m-specialister så var det bäddat för dem och de sköt fart på de sista varven, men Kent får ändå helt godkänt för sin 10-e plats och tiden var 7.59,60.