17-18 års matchen på Malmö Stadion 21-22/8 1999

Detta året var det första året som undertecknad var lagledare och stärkt av detta gick jag in med en stor portion självövertygelse om att Småland skulle vinna. Detta visade sig dock inte vara så lätt eftersom en stor del av de tillfrågade inte finner det vara värt mödan att tävla i en lagmatch i friidrott på distriktsnivå. Detta agerande är bedrövligt och tråkigt men ingen skugga skall falla på de som deltog. De inte bara deltog förresten utan många lyfte sig och presterade på toppen av sin förmåga eller t.o.m. därutöver trots att det var poängen till laget som var det viktigaste.
På väldiga Malmöstadion kan det lätt bli ödsligt men en fantastisk smålandsklack höjde upp stämningen och temperaturen med åtskilliga grader. Detta visade sig hjälpa då vi efter 1:a dagen bara låg någon enstaka poäng efter värdlandskapet Skåne. Stockholm då? ja de fick inte ens ihop ett lag i år och vilka orsaker det beror på kan jag bara spekulera i men det var i alla fall bedrövligt!
Efter 1:a dagens magnifika smålandsinsats var alla laddade inför söndagens bravader. Jag kan konstatera att natten var väldigt lugn och skön eftersom undertecknad fick ett rum för sig själv då rumskamraten hellre sov i korridoren...
2:a dagen började med fina plusgrenar för småland och vi var snart ikapp och förbi våra skånska vänner. Vi var alla i extas och jag började fundera ut ursäkter för att slippa bli slängd i vattengraven...
Tyvärr nådde vi inte ända fram eftersom vi hade ett par vakanser men alla kämpade storstilat och det var strid in på målsnöret.
Detta året gav mersmak och lovar gott inför fortsättningen, för någon form av fortsättning på denna match ska vi väl ha. Dock kommer säkert vissa ändraingar att göras.
Nästa år tar jag med badbyxorna för vattengraven!
Jonas Roselius

En aktivs intryck

Klockan 9.30 på lördags morgon så var alla samlade (nästan alla) vid Värendsvallen för avfärd mot Malmö och ytterligare en spännande kamp mellan Skåne, Göteborg och Småland. Tyvärr så uteblev Stockholm vilket var synd då vi hade revansch att utfärda från förra året.
Väl framme så satte tävlingarna snabbt igång och stämningen på läktaren var på topp, trots att Friidrotts VM hade tagit större delen av publik eller rättare sagt all.
Men vi klarade oss bra och början av tävlingen verkade lovande för oss smålänningar och den fina trenden skulle hålla i sig hela dagen. Skåne var dock några poäng före men Göteborgarna var avhängda.
Efter den fina första dagen så satt det fint med lite mat. Sedan bar det iväg mot en härlig Överraskning (trodde vi). Visst den var intressant första två minuterna men sedan hade man stirrat sig blind på, jag just det Öresundsbron. Så färden tillbaka mot vandrarhemmet och en god natts sömn kändes välkommet. Natten blev bra för de flesta. Det var visst bara någon som fick lite huvudvärk och en plats i korridoren då rumskamraten hade för hög ljudnivå på sina snarkningar, men de må va hänt då det inte var någon tävlande som var drabbad.
Efter frukosten och städningen av rummen så var det dags för en ny dag och den började blixtrande bra med att vi tog in på våra västa rivaler, Skåne. När vi senare på dagen var framme vid stafetterna så var det bara några poäng som skilde oss åt. Så när sedan killarna nådde mål såg det ljust ut då Skåne växat över, men tyvärr så blev de inte ensamma om att bli diskade, då Smålands sista man ”råkade” tappa pinnen efter mål och detta bryter ju mot reglerna.
Så förlusten var ett faktum, men resan hem blev trots det inte så dyster med tanke på att vi hostat upp oss några placeringar från förra året.
Men nästa år då jäklar!!
Linus Studeny