020525     STORA DM, DAG 2 I EKSJÖ

25maj: Stora DM, dag 2 i Eksjö kan sammanfattas med tunna startfält i många grenar, men en del fina resultat. Fram för allt märks 800m-loppen och släggan, där segerresultaten var av god kvalitet. I det manliga 800m-loppet fanns, för att vara ett DM, hela sju deltagare och hemmalöparen Mats Granström vann på 2:01.20. Bland kvinnorna blev det en hård fight mellan Sommenbygdens lovande löparflicka Elin Wiik, Växjös Jessica Gylfe och Hovslätts Madeleine Mattsson, där Elin avgick med segern på fina 2:15.25.

I Slägga var den Småländska rekordinnehavarinnan Rebecka Kvist, Alvesta överlägsen med ett kast på 52.85 medan Johan Pyrell, Växjö vann herrtävlingen på 56.39, före klubbkamraten Anton Leion på 54.49. Även herrarnas spjut blev bra med 68.88 av segrande Andreas Wulff, Växjö liksom höjdhoppet, där Värnamos Tobias Svensson segrade på 1.90.

Sammanfattningsvis, efter två DM-dagar, kan man konstatera man inte är nämnvärt intresserad av Stora DM längre. Tag tex damernas korta häck, där det inte blev någon tävling. Att plocka "Stor-grabb-poäng", som ju de flesta endast kan plocka på DM, är tydligen inget man har intresse av.

Efter tävlingarna i Eksjö, där Växjö vann medaljpoängen med Hovslätt som tvåa, är "Eric Walls vandringspris" återigen uppdaterad. Efter Växjö, som leder stort, gick Hovslätt om Högby igen, men på söndag arrangerar Högby Stafett-DM i Kalmar och kommer då förmodligen att plocka massor av poäng medan Hovslätt inte brukar ha med lag där.

- Resultaten från Stora DM, dag 2