020624     SVENSKT REKORD AV IDA I EUROPACUPEN

24jun: "Europacupen First league" blev en framgång för Sverige och de aktiva från Småland som var med gjorde verkligen bra ifrån sig. Eller vad sägs om nytt svenskt hinderrekord av Ida Nilsson under första dagen och 6.59 och seger i längd av Carolina Klüft under dag 2. Tyvärr var hoppet i lite för stark medvind för att godkännas som rekord. Samtliga övriga; Camilla Johansson (tresteg), Erica Mårtensson (400m häck), Malin Öhrn (5000m) och Kristian Pettersson (diskus) noterade års- eller personbästa i sina grenar.

Ida sprang in på en överraskande andraplats, slagen endast av världsrekordhållerskan Alesia Turova, och bättrade alltså på sin egen svenska rekordnotering från de amerikanska universitetsmästerskapen med ca halvsekunden.

Carro, med serien 6.26 - 6.36 - 6.59 - 6.21, vann längdtävlingen före 1999 års VM-etta, Spanjorskan Montalvo. 6.59 i tredje var i aningen för stark vind (+2,3) för att godkännas som rekord.

För en vecka sedan, vid tävlingar i Finland, gjorde Camilla Johansson debut efter skadan vid hemma-SM i fjol. Då blev det 13.59. Nu förbättrades årsbästat till 13.65, vilket gav en fjärdeplats.

Erica Mårtensson sprang in på det nya svenska årsbästat 57.78, vilket bara är 24 hundradelar från sitt personliga och tillika Smålandsrekord. Det räckte för en femteplats

En femteplats blev det också för Malin Öhrn på 5000m. Perset från Europacupen för klubblag förbättrades med några sekunder, ner till 16:12.00.

Ytterligare en femteplats blev det för vår ende manliga deltagare, Kristian Pettersson. I den högklassiga diskustävlingen fick Kristian iväg diskusen till nya årsbästat 59.14.

 

- Resultat: Europacupen First league i Sevilla