IDA NILSSON SATTE NYTT SMÅLANDSREKORD...

24jul: ...men blev av med sitt svenska rekord. Under den gångna lördagen var det ett deltagarrikt damlopp på 3000m hinder i Belgiska Heusden med hela 21 löperskor på plats. Från Sverige deltog Ida Nilssson från småländska Högby och Christin Johansson från Kville.

Dessa båda hade legat och laddat upp i ett "höghöjdsläger" i alperna inför EM i Göteborg och gjorde ett testlopp i Belgien och det blev också fina tider överlag i detta lopp. Fem nationsrekord och ytterligare sju "pers" noterades i loppet.  Ida Nilsson låg med i tätklungan vid ingången till sista varvet men då ramlade en amerikanska och Ida snubblade på henne och ramlade också. Christin Johansson som låg en bit efter kom då förbi Ida , som dock kom upp och fortsatte men hann inte ifatt. Den nya svenska rekordtiden blev 9.40,90 medan Ida noterade 9.42,58 vilket ju är nytt distriktsrekord. Idas gamla löd på 9.43,25.

Men utan tvivel har Ida revanschchans vid EM och har även möjlighet att återta sitt svenska rekord. Detta löd, hur underligt den än låter, på 9.46,74 medan smålandsrekordet alltså var bättre. Detta beror på att Svenska FIF hängde upp sig på en del formaliteter, som vi i distriktet inte ansåg inverkade på resultatet och godkände tiden som rekord.

Ida har dock haft en del problem med foten efter en vrickning förra året,  men det hela har blivit bättre och vi hoppas det står sig även under EM.

HERBERT JOBÄCKER