Mkt i helgen: OS, VSM kast, Lag-USM, NJLK & Götalands
18 aug:
En mycket tävlingsrik helg med inte mindre än 5st olika mästerskap har vi lämnat bakom oss. Här kommer en sammanfattning som kommer byggas med några mer ingående notiser under dagen & morgondagen.

I de Olympiska Spelen hoppade Smålands enda friidrottare Carolina Klüft trestegskval i fredags, men fick tyvärr inte till det på de 3st hopp man hade på sig. 13.97 som längst vilket inte räckte till final. Hennes årsbästa, pers och svenska rekord är 14.29 och det hade räckt. På tisdag väntar längdkval och sen förhoppningsvis final på fredag.

Tävlingshelgen fortsatte med VSM i Kastmångkamp på hemmaplan i Bottnaryd under lördagen, där Smålänningarna la beslag på en hel del medaljer. Läs mer >>

Lag-USM gick på söndagen där IFK Växjö som enda Smålandslag placerade sig som 11a av 18st deltagande lag med 140p. Vann gjorde Ullevi FK på 245p och 232p krävdes för medalj.

En av två tävlingar som sträckte sig över både lördagen och söndagen var Nordiska Juniorlandskampen dit inte mindre än 6st Småländska juniorer blivit uttagna att representera Sverige: Johan Svensson (800m + 4x400m), Emil Svensson (höjd), Erik Romberg (slägga), Pontus Bjärkvik (spjut), Hanna Erlandsson (diskus) och Anna Wessman (spjut). Läs mer >>

Svensk dubbelseger på 800m, Kalmarsunds Johan Svensson (1a 1:52.01) och Anton Asplund. De två bidrog även till 4x400m-segern. Foto: Hasse Sjögren.

Slutligen Götalandscupen där den andra och avgörande matchen för de olika divisionerna som var aktuella för Smålandslagen avgjordes på tre ställen, Trelleborg och Hässleholm på lördagen och Högby på söndagen.
Hovslätts IK hade ett damlag i Div 1, IK Sisu ett damlag i Div 2, samt FI Kalmarsund och Högby IF hade båda ett herrlag i Div 2 norra. Läs mer >>