Arenastadsprojektet, Växjö - friidrottshall med 6 banor runt!
23 juni:
Sen några år tillbaka har man i Växjö planerat och diskuterat en upprustning av Värendsvallområdet med nybyggnation av flera olika idrottsanläggningar. Bland annat en riktig inomhusarena för friidrott med 200m-rundbana, något som faktiskt saknas i distriktet Småland, samtidigt som det finns ett 20-tal i övriga Sverige, och nya byggs hela tiden, Sverige-karta >>

När det gäller den kommande inomhusarenan för friidrott har besluten landat i att det blir hela 6st rundbanor, faktiskt unikt i norra Europa! 4st är standard och ingen annan hall i Sverige har fler rundbanor, däremot har några har 2-3st. Detta möjligör arrangemang av internationell karraktär. Dessutom är inomhustävlingar med diskus och spjut möjliga i Tipshallen, dvs alla friidrottens grenar utom slägga. Nya friidrottshallen kommer dockas med Tipshallens norra gavel. Hallen kommer även ha flera teleskopläktare att plocka fram vid tävlingar.

Tidsplanen är inte helt spikad, men byggstart för friidrotts-hallen är planerad till tidigt 2011 och gissningsvis bör den då bli klar till inomhussäsongen 2012 (dvs om 1,5år). Sen en dryg månad tillbaka har man också övergått från att mest planera och fatta beslut, till praktiskt arbete på Värendsvallområdet. Bygget av den nya ishallen har man börjat med först, tillsammans med markarbete för två kastplaner (friidrott).


Skiss på hur centrala Värendsvallområdet kommer se ut, den nya friidrottshallen ligger längst upp till höger, i direkt anslutning till Tipshallen.

Följ arbetet på Arenastadens hemsida.