Mångkamps-SM - seniorguld av Lisa Linnell
13 feb:
Först ut på SM-programmet 2011 var ISM, IJSM, IUSM i mångkamp som arrangerades av GoIF Tjalve i Norrköping. Nio smålandsaktiva ställde upp, varav två utmärkte sig genom att ta medalj. Ljungby FIK:s Lisa Linnell vann både K22 och seniorklassen på samma gång, vilket faktiskt innebar första senior-SM-guldet för båda Lisa själv och klubben Ljungby FIK! Hon kopplade faktiskt ett bra grepp om segern redan från start, den utmärkta inledningen 8.76 på 60m häck och 1.72 i höjd gav en ledning med över 100p marginal, och därefter körde hon jämnt mot främsta motståndaren i både K22 & K, Ellinor Rosenquist från arrangörsklubben, i de tre återstående grenarna. Lisas resultat där var 11.17 i kula, 5.66 i längd och 2:23.36 på 800m, slutsumman blev 3.971p och marginalen bak till Ellinor 119p.

Den andre medaljören var Tranås Jessica Bloodworth som tog hem ett silver i F19 med 3.642p, detta gav samtidigt en 4e-plats i seniorklassen. F19-segern och K-bronset var inte så värst avlägset, 65p skiljde upp till Huddinges Jasmine Burestam som tog båda dessa placeringar på 3.706p. Samtidigt kan man också titta bakåt, hade det inte varit för Jessicas vassa avslutning med 2:19.44 på 800m hade det faktiskt blivit en placering nedåt i båda klasserna då bara 13p skiljde åt det hållet. Sen dock längre bak till nästa. Jessicas övriga resultat var 9.21 på 60m häck, 1.60 i höjd, 11.10 i kula och 5.17 i längd.

Därefter var FI Kalmarsunds Micael Fagö 4a i P17, dock ganska stort avstånd upp till brons. Klubbkompisen Sebastian Karlsson 5a i P19, jättenära 4e-platsen, men sen även där ganska långt ifrån medalj. Ljungbys Stina Petersson tog också en 5e-plats och det i F17-klassen. 6e-platser blev det för Wärnamo SK:s Amanda Gabrielsson i F15 och IFK Växjös Frida Jansson i F16, samt avslutningsvis 9e-platser för IK Sisus Karolina Martinsson i F15 och Tranås Linn Samuelsson i F16. I F16 var det faktiskt så jämnt bland poängen att Frida på sin 6e-plats inte hade mer än 79p upp till bronset.