Nordenkampen i Växjö - Inga smålandsaktiva uttagna
5 feb:
Till helgen har vi ett arrangemang över SM-nivå i distriktet när IFK Växjö står som värd för Nordenkamen, en landskamp mellan Sverige, Norge och Finland. Varje nation ställer upp med 2st deltagare per gren, totalt 56st aktiva från Sverige, men av alla dessa representerar inte en enda en Smålandsklubb. Så listan över Smålands landslagsuttagna till vänster här på startsidan får uppdateras med 2013 vid ett senare tillfälle.

Främst saknar vi Växjös egna Alexander Brorsson som toppar Svenska innestatistiken 2013 på 60m häck med 7,73 och ligger tvåa på 60m med 6,73. Har själv tackat nej pga sjukdom som gör att han även missar ISM och XL- Galan senare i februari, däremot hoppas han på IEM i Gtbg 1-3 mars. Viss chans på uttagning hade även Växjös Niclas Åkerström som är statistik-trea på 400m med 49,36 och Ljungbys Fanny Roos som med 14,75 med 4kg-kulan också är trea i seniorlistorna. Närmast bakom kommer Växjös Ellinore Hallin och Lisa Linnell som är 4a & 5a på 60m häck med 8,62 & 8,67.

Nu får Småland nöja sig med att hålla i måttbandet och sitta på läktaren. Eller inte riktigt, för helgen är fylld av fler tävlingar, samtidigt i Telekonsult Arena arrangeras nämligen Mångkamps-SM och DM för 15år upp till seniorer, och ganska nära nere i Karlskrona har veteranerna sin stora IVSM-helg.