DM o VDM Marathon, Växjö
24 okt:
I lördags var som vanligt DM o VDM i Marathon inlagt i Växjö Marathon, totalt deltog 413 löpare i loppet vilket innebar några fler än ifjol och näst högsta efter rekordet 2009 på 430st, samt försvarad 2a-plats i landet långt efter Sthlm och strax före Gtbg. Antalet DM-löpare var 88st, exakt lika många som ifjol.

Väldigt jämn DM-trio på manliga sidan i år, vann gjorde en icke-DM-löpare på 2:38 men sen drygt 10min lucka till DM-medaljörerna som alla tre sprang in på 2:49 (och 9-19-47 sek). IFK Växjös Per-Johan Svensson drog längsta strået medan silver & brons gick till Apladalens Fredrik Bolmstam och Micael Lindqvist. Per-Johan vann samtidigt M45 och Micael M40, ytterligare två M45-löpare på 2:52 & 2:53 gjorde att den VDM-pallen höll hög klass.

På damsidan vann Växjö LK:s Kristin Brodin på 3:06:48 och Växjö LK la även grunden för att summerat bli bäste DM-klubb med 18p till Eric Walls vandringspris (närmast före Apladalen med 13p) genom att även vara 4a-5a-6a-(7a) samt ta fyra segrar i de olika veteranklasserna. Senior-silver och brons tog IK Hakarpspojkarnas Åsa Neij (3:14:33) och Lenhovda IF:s Pernilla Lundberg (3:19:11), Åsa vann även K40.