Friidrotts-SM - GULD av Roos, Wessman och Brorsson!
8 aug:
Nu fredag-söndag går Friidrotts-SM i Söderhamn och tävlingen inleddes utmärkt för Smålands del med två SM-guld redan på fredagen! Atleticum Växjö SK:s Fanny Roos var överlägsen i kulan och vann på 16,83 (tvåan 14,57) och i spjut var IFK Växjös Anna Wessman klart bättre än främsta konkurrenten Sofie Flink denna dag, Anna vann på 56,12 med fyra kast över 55m, medan Flink nådde 54,70 som längst. Dessutom tog IFK Växjös Simon Assarsson brons på 5,12 i en jämn stavtävling där 1-2-4-5a hade 5,22 - 5,17 - 5,07 - 5,07. Alvesta FI:s Stefan Kvist var också retfullt nära medalj i släggan med 65,01 - 4a endast 1cm bakom trean.

SM-guld av Anna Wessman & Alexander Brorsson. Foto: Deca Text & Bild.

På lördagen fyllde Atleticum Växjö SK:s Alexander Brorsson på Smålands medaljskörd genom att vinna 110m häck på 13,91! Tiden är en av Alexanders bästa och bara 0,05s ifrån hans Smålandsrekord. Sällskap i finalen hade han även av IK Hakarpspojkarnas Petter Gustafsson som placerade sig som var 6a på 14,50. På damsidan togs även en meriterande 4e-plats av Wärnamo SK:s Emilia Hammarström i tresteg, där hon hoppade 12,31. Emilia har fina meriter som ungdom sedan tidigare, men detta blev ett stort kliv framåt på seniornivå. IFK Växjös Elina Rapp var trestegs-9a på 11,62 och ganska framskjutna 8e-platser togs också av Kalmar SK:s Filip Nilsson på 400m (49,06) och av Alvesta FI:s Rebecka Kvist i slägga (54,59).