Camilla SM-seger och nära svenskt rekord i sin första trestegstävling..

Nytt smålandsrekord med 13.40 och det gamla slaget med 1 meter och 38 cm.

Camilla Johansson, IFK Växjö var SM-tävlingarnas sensation då inne-SM avgjordes i Sätra Hall i Stockholm under helgen. Hon ställde upp i tresteg och vann och det var hennes första tävling i den grenen.

Vi saxar ur Smålands-Posten, Växjö :
"Efter att ha tagit ett programenligt silver i längdhoppet på lördagen svarade Camilla igår för en makalös överraskning i tresteg. Utan att ens ha tränat denna gren i sin karriär drog hon till med 13,40 och tog guldet med bred marginal.
Hur Camilla kan göra tidernas näst längsta trestegshopp i svensk damfriidrott är minst sagt anmärkningsvärt.
- Jag är lika överraskad som alla andra. Egentligen såg jag bara starten i tresteg som en kul grej, sa Camilla Johansson som dock inte tänkt sig någon satsning på tresteg.
- Nej, inte nu i alla fall. Men visst hägrar det att försöka ta svenska rekordet i tresteg.

DUBBLERAR I FINNKAMP
I Finnkampen kommande söndag ska Camilla både hoppa längd och tresteg.
- Programmet blir tufft och därför hoppas jag slippa göra så många trestegshopp."
Camillas resultat 13.40 är endast fyra centimeter från svenska rekordet utomhus och 6 cm från rekordet inomhus. Det är smålandsrekord och det gamla var på 12.02 - en ökning med 1,38m alltså! Det är inte ofta ett rekord i hopp slås med en sådan marginal.

Inne-SM gav ett guld och två silver till distriktet när det gäller medaljer. Utöver Camilla Johanssons guld så tog hon ju silver i längd och det andra silvret sva-rade Jessica Gylfe, även hon Växjö för. I längd hade Camilla 6,28 efter Erica Johansson som vann på 6.63. Jessica fick den fina tiden 4,28,42, Åsa Hedström från Gefle IF vann på 4,24,91. Bra placeringar nådde också de båda systrarna Ida och Johanna Nilsson från Högby IF. Ida tog två 5-e placeringar. På 1500m med tiden 4,33,30 och på 3000m med 9,50,54 medan Johanna var 5-a på 800m och hade tiden 2,13,68. Även Linda Persson, IFK Växjö knep en 5-e plats- i stav med 3..32.

Det var helt damernas dagar i detta inne-SM för distriktets del. Bästa manliga placeringar var Christoffer Ohlsson, IFK Växjö på 60m där han blev 5-a och Peter Johansson, Brittatorps TK på 1500m , 8-a med tiden 3,57,84.