Finnkampen- nytt kapitel i sagan om Hanna-Mia Persson, Kalmar SK

Vi saxar ur tidningen BAROMETERN, kalmar:

JSM-guld, SM-guld och nu Finnkampen. Hanna-Mia Perssons rekordkarriär som stavhopperska är en askungesaga i idrottens värld.
- Det är lite av en chock att bli uttagen i finnkampsgruppen, allt har gått så snabbt, säger den 21-åriga Kalmartjjejen.
I maj tidigare i år hoppade hon sina första stavhopp någonsin. Det var mest på skoj eftersom en fotskada satte stopp för hennes höjdhoppande. Men istället för en mellansäsong med operation och uppbyggnadsträning fick Hanna-Mia uppleva idrottsligt sett bästa sommar hittills.
Guld på JSM och SM och nu senast äran att som första Kalmar SK-friidrottare kämpa i Sveriges färger på den anrika Finnkampen till helgen.
En gammal dröm som går i uppfyllelse.

"Finnkampen - idiot"
-Innan jag började med friidrott så sade min pappa alltid att det är jättekul och man kan vara med på en massa roliga tävlingar som exempel Finnkampen. Idiot, tänkte jag då, där kan väl aldrig jag vara med heller, berättar Hanna-Mia och skrattar. För nu är det sant hur otroligt det än kan kännas.
- Just nu känns det inte så mycket,. Jag har inte fattat det än.
- Därför är det bra att jag inte tävlar förrän på söndag för då hinenr jag vänja mig och ladda på lördagen.

20 000 åskådare på Nya Ullevi
Klockan tolv på söndag smäller det för den inte direkt morgonpigga Hanna-Mia, som hellre hade hoppt senare på dagen. Då ska debuten i seniorlandslaget klaras av inför 20 000 åskådare på Nya Ullevi och dessutom ett antal TV-tittare runtom i Sverige.

Nervöst , eller ?
-TV-sändning, usch det hade jag inte ens tänkt på. Jag blir nog i alla fall nervös när jag träffar alla på landslagssamlingen på fredag och fattar att det är allvar.
Någon särskild uppladdning blir det inte, utan Hanna-Mia kör taktiken att göra allt så normalt som möjligt.
- Jag laddar upp som för vilken annan tävling som helst, jag är träningsledig de sista dagarna och fokuserar bara på det jag ska göra.

I en Heberts krönika om vad som hänt i sommar finns en förteckning över de som blivit uttagna till just Finnkampen.
Det är ovanligt många i år.