Höstens utbildningar drar nu snart igång!
7 sep:
Nu är det bara en månad kvar till höstens utbildningar i SmFIFs regi drar igång. Första inbjudan är nu klar och gäller "Plattformen friidrott", som är uppdelad i två kurser:

Ena kursen, "Plattformen", som SISU Idrottsutbildarna kör i Oskarshamn 15-16 okt, är en generell barn & ungdomstränar-utbildning 7-15år för ledare oavsett idrott. Innehållet handlar om barnens utveckling och pedagogiken.

Den andra är en friidrottsspecifik del, "Friidrott 7-10 år", som då bara lite kort går igenom barns utveckling och pedagogik, och istället lägger man krutet på praktiskt friidrottsträning, tips på lekar & övningar, och liknande. Denna genomförs på två kursdagar, i Kalmar 8+22 okt, och i Nässjö 12+26 nov.

Detta är alltså en uppdelning av den tidigare 7-10års-kursen, Svenska Friidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har valt att göra så, och framöver kommer även Ungdomstränar-utbildningarna 10år och äldre delas upp, se nedan.

Med anledning av detta påbörjar vi inte någon ny Ungdomstränarutbildning enligt nuvarande modell, utan den planerade 10-14år del 1 i Jönköping 15-16 okt utgår.

Däremot genomför vi 10-14år del 2 i Växjö, vilket blir sista chansen för de som gått del 1 att komplettera med tvåan. Planerat datum 22-23 okt flyttas dock fram till 19-20 nov.

Till våren 2012 delas 10-14år upp i två friidrottsspecifika delar, "Friidrott 10-12" och "Friidrott 12-14", samt en allmän del, "Grundtränarutbildning", vilket är en påbyggnad på Plattformen och den genomförs också i SISU:s regi.