Föreningar

Utmärkelser

Gästbok

SMÅLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND

UC SMÅLANDS - UTBILDNINGAR, LÄGER, M.M.

Detta är en gammal inaktuell sida som inte uppdateras längre. Gå till www.uc-smaland.se istället.

Anmälningsblankett >> (Wordfil)

Tidigare genomförda utbildningar >>

Svensk Friidrotts IdrottOnline-Utbildningssida
Här kan du söka efter friidrottsutbildningar i hela landet (alla är inte inlagda i IdrottOnline).

Mycket mer info om de olika utbildningarnas innehåll än vad som anges i inbjudan finns på Svenska Friidrottsförbundets hemsida:
7-10år | 10-14år | 14-17år | Unga ledare | Löptränare |
Domare & funktionär | Organisationsledare |

SmålandsIdrottens utbildningskatalog 2013
Friidrottens utbildningar har under 2011-2012 utvecklats åt det mer friidrottsspecifika hållet, samtidigt som de tydligare paras ihop med SISUs allmänna idrottskurser. Vid sidan om Friidrotts-kurserna 7-14år rekomenderar vi att man går SISUs "Plattformen" och därefter gärna fortsättningskursen "Grundtränarutbildning".

För ledare har vi vår kurs "Organisationsledare med friidrottsprofil", medan SISU har det stora i paketet "Idrottens Föreningslära". Detta är uppdelad i tre nivåer, där grundnivån körs årligen på sex olika orter i distriktet medan fortsättningsnivån och fördjupningsnivån går i Jkpg-Växjö-Kalmar. Fortsättningsnivån är uppdelad i fem olika kurser med olika inriktningar beroende på vad man vill lära sig, och fördjupningen har 3-9 olika varianter.

Summering bak till 2001, alla föreningarnas deltagare som gått Barnledar- och ungdomstränarutbildningar.
Tidigare upplägget till hösten 2011 | Nya modellen från hösten 2011

Mer fakta om "Idrottslyftet", en satsning på ledarutbildning.

Nyhet fr.o.m. 2008: 14-17 års utbildningen
Ni måste har gått utbildningarna 10-14 år del 1 och 2 innan ni kan gå 14-17 år delarna i ordning med del 1 först och därefter grengrupperna del 2 därefter blir det nya Idrottslyftspengar.
Har ni redan gått en grengrupp 2 måste ni gå 14-17 år del 1 innan ni får gå ytterligare någon grengrupp.
För er som redan gått 14-17 år del 1 är det bara att anmäla till önskad grengrupp.

Kursavgifter o bidrag Kursavgift Idrottslyfts
bidrag
Friidrott 7-10 år 1.200 kr 600 kr
Friidrott 10-12 år 1.800 kr 1.400 kr
Friidrott 12-14 år 2.200 kr 1.800 kr
14-17 år, allmän del + grengrupp 1 3.900 kr 3.200 kr
14-17 år, kompletterande grengrupp 1.600 kr 1.000 kr
Fördjupn./fortbildn. ungdomstränare 1.000 kr 600 kr / dag
Löpträningsutbildning, steg 1 1.600 kr 1.200 kr
Unga ledare 1.600 kr 1.200 kr
Friidrottens organisationsledare 1.300 kr 1.000 kr

Följande har genomgått den av SvFIF godkända nya utbildningsmodellen för ungdomstränare 14-17 år
Johan Ahl, Ljungby FI
Leif Andreasson, Eksjö Södra IK
Sonny Bodén, IK Hinden
Peter Fritz, IK Sisu
Anna-Karin Gabrielsson, Wärnamo SK
Carina Garpmo, IK Hinden
Ulf Garpmo, IK Hinden
Anders Grönvall, IK Hakarpspojkarna
Carita Hagberg, IFK Växjö
Christian Hermansson, IK Sisu
Dan Filip Lundberg, Ljungby FI
Ivo Romè, IFK Sävsjö
Christer Svensson, Bottnaryds IF
Jan Svensson, Lekeryd-Svarttorp SK
Katarina Söderbäck, FIK Färjestaden
Susanne Wiberg, FIK Färjestaden

Beträffande studiecirklar
Som tidigare finns nedanstående studiematerial och som delvis bekostas av SISU Utbildarna i samband med att studiecirklar föranmäls.

Domarens ABC
Friidrott för Barn 7-10 år
Ungdomstränarutbildning 10-14 år
Ungdomstränarutbildning 14-17 år

Ang. gratis kurslitteratur från SISU.
Från och med våren 2007 måste föreningen ta kontakt med SISU:s lokala ombud för att kunna erhålla gratis kurslitteratur till era cirklar. Anmäl ert intresse snarast före kurs till ert SISU-ombud så erhåller föreningen aktuell kurslitteratur i god tid före kursstart. Ingela och jag kommer även fortsättningsvis att kontakta er föreningar som vi anser bör köra en eller flera cirklar. SISU är en resurs som både ni i föreningar och vi på förbundet måste utnyttja.

Några gällande regler:
Minst tre deltagare vid varje träff inkl cirkelledaren
7-10år: Minst tre träffar
10-14år & 14-17år: Minst sex träffar och nio studietimmar á 45min

För er som ej kört cirklar tidigare kommer Ingela första gången och introducerar cirkeln.

LYCKA TILL!

Michael Ostrelius, Utbildningsansvarig